Området

Lejlighederne ligger i byen Benalmadena Costa på den vestlige side af Malaga og 15 km fra Malaga lufthavn.

Benalmádena er inddelt i 3 hovedområder, som kombinerer den traditionelle spanske landsby med et moderne kyst feriecenter. På bakken ligger Benalmádena Pueblo, som er en typisk hvidvasket andalusisk landsby.  Den lille bjergby er fantastisk hyggelig, og der er nok at tage sig til. Der er mange caféer og tapasbarer, og fra byens udkant udgår flere vandreruter. Arroyo de la Miel, hvor togstationen ligger. De prisbelønnede strande i Benalmádena Costa hører til nogle af turistattraktionerne på Costa del Sol.

Benalmadena Costa er en by med fine strande, masser af liv og masser af muligheder for både voksne, unge og børn. Omgivelserne byder på et væld af seværdigheder.

 

Paloma-parken

Paloma-parken har et areal på over 200.000 m2, og den ligger 300 meter fra havet. I årenes løb har parken adopteret fritgående kaniner, påfugle, geder og strudse. Der er mange gangbroer, en lille zoo, store legepladser og en sø. Det er en park for hele familien og den ligger lige bagved lejlighedskomplekset.

 

Benalmádenas svævebane

Web: http://www.telefericobenalmadena.com/

Åbningstider:

mandag – søndag: 11:00-18:00 (februar – marts)

mandag – søndag: 11:00-19:00 (april – juni)

mandag – søndag: 11:00-00:00 (juli – august)

Svævebanen tager dig op til toppen af Benalmádenas højeste bjerg El Calamorro, der ligger i godt 800 meters højde. På toppen af bjerget er der en restaurant, hesteshows, falkejagt, vandrestier og en fantastisk udsigt over Costa del Sol. En returbillet for voksne koster ca. 14 €, og for børn ca. 10 €.

 

Ørnehaven

Ørnehaven er et rovfuglecenter, der ligger tæt på Benalmádena Pueblo. Der er guidede ture og forskellige shows hele dagen. Prisklasser fra omkring 6 € for voksne og € 5 for børn.

 

Buddhistisk stupa

Web: http://www.stupabenalmadena.org/

Åbningstider:

tirsdag – lørdag: 10:00-14:00, 15:30-19:00

søndag: 10:00-19:00

Stupaen i Benalmádena er den største buddhistiske stupa i Vesten. Den blev bygget af Lopon Tchechu Rinpoche kort før hans død, og den anses for at være kronen på hans livsværk. Stupaen har et besøgscenter og byder på utallige workshops og begivenheder hele året. Den er lukket om mandagen.

 

Sommerfuglepark

Web: http://www.mariposariodebenalmadena.com

Åbningstider:

mandag – søndag: 10:00-18:00

Du finder sommerfugleparken lige ved siden af den buddhistiske stupa. Parken har et areal på 2.000 m2 med over 1.500 sommerfuglearter fra hele verden. Sommerfuglene flyver frit omkring dig i et tropisk miljø. Det er en meget populær attraktion blandt børn. Indgang pris for voksne er omkring € 8 og børn € 5.

 

Colomares-slottet

Web: http://www.castillomonumentocolomares.com/

Åbningstider:

mandag – søndag: 10:00-13:30, 16:00-19:00 (forår)

mandag – søndag: 10:00-13:30, 17:00-21:00 (sommer)

mandag – søndag: 10:00-13:30, 16:00-18:00 (efterår/vinter)

Dette slot blev bygget, som en hyldest til Christoffer Columbus og stod færdigt i 1994. Det rummer et hav af forskellige arkitektoniske stilarter, fra byzantinsk og romansk arkitektur til gotisk og Mudéjar (spansk islamisk arkitektur). Det huser, hvad der siges at være den mindste kirke i verden dedikeret til St. Elizabeth i Ungarn, og som findes i Guinness Rekordbog. Et besøg på slottet koster 2 € for voksne og 1,50 € for børn.

 

Sea Life Aquarium

Web: http://www.visitsealife.com/Benalmadena/

Åbningstider:

mandag – søndag: 10:00-18:00

Akvariet ligger i Benalmádenas havn, Puerto Marina. Der er over 2000 forskellige arter inden for marineliv, bla. hajer og søheste. Pris for voksne er ca. 16 € og for børn 14 €.

 

Selwo Marina

Web: http://www.selwomarina.es

Selwo Marina er den eneste marinepark i Andalusien. Parken er opdelt i fire afsnit. Delfinariet finder du i afsnittet, der hedder Antillerne, Lavningen (La Hondonada) har eksotiske fugle, Isøen (Isla de Hielo) har pingviner og Amazonas har fisk, krybdyr og padder. Prisen for voksne er ca. 19 € og for børn 15 €.

 

Golf

Der findes også indtil flere populære golfbaner i området.

 

Dagsture

Der er rige muligheder for dagsudflugter til Malaga, Sierra Nevada, hvor der er mulighed for at stå på ski fra slut november til slut april. For mere info se her. Derudover kan nævnes Granada, naturområder med vandreruter, små hyggelige og charmerende bjerglandsbyer, den Britiske koloni Gibraltar, Tanger i Marokko og meget mere.

For anmeldelser samt uddybning  af områderne se også tripadvisor her: https://www.tripadvisor.dk/Attractions-g562812-Activities-Benalmadena_Costa_del_Sol_Province_of_Malaga_Andalucia.html

 

Fra Dagbladet SUR 02.11.23